Híreink

Fehérvári hallgatója van a Szentszék legfőbb fellebbviteli bírói testülete, a Rota Romana ügyvédiskolájának

Huszadik századi eleji újjászervezése óta feltehetően először van magyar hallgatója a Szentszék legfőbb fellebbviteli bírói testülete, a Rota Romana ügyvédiskolájának. Az első és egyetlen magyar, Bodnár Zoltán ráadásul székesfehérvári.

Dr. Volein István dunaújvárosi ügyvéd, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökhelyettese díjmentes jogsegély-szolgáltatásáról is beszélt

Az interjú egyeztetésekor úgy fogalmazott: „zajlik az élet…”!

– Valóban. A munkajog területén aktív ügyvédként, a megyei kamara elnökhelyetteseként úgy látom, sajnos kritikus helyzetben vagyunk. A koronavírus és az arra adott hazai és nemzetközi válaszok nagyon komolyan érintik a munka világát. Éppen ezért is gondolta úgy a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara, hogy ebben a helyzetben lépni kell, és április 20-án elindította díjmentesen elérhető jogsegély-szolgálatát. Mindennek korábban már voltak előzményei, hiszen a Budapesti Ügyvédi Kamara tavaly őszi, részben hasonló akciójának mintájára mi is elkezdtünk hasonlót szervezni. Természetesen a járványhelyzet szinte minden korábbi forgatókönyvet átírt, de említésre méltó, hogy az akkori megkeresésemre közel húsz dunaújvárosi ügyvéd mondott igent. Ami a jelent illeti: a megyei kamara úgynevezett „pro bono” szolgáltatása a munkavállalók felé irányul, hiszen, mint korábban a megyei és a helyi sajtóban is megjelent: munkanaponként 10 és 15 óra között vehető igénybe az ingyenes jogi tanácsadás a 06-22/791-838-as telefonszámon. E szolgáltatás egészen addig él, amíg a veszélyhelyzet fennáll.

Tájékoztató az elektronikus ügyfajtákról

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamaránál elektronikusan intézhető ügyek a következők az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény alábbi rendelkezései kapcsán:

  • Üttv. 114-138. §: ügyvéddel szembeni fegyelmi ügyek
  • Üttv. 170-193. §: felvételi, módosítási, törlési kérelmek

A kezdeményezés lehetőségéről a következő linken kap tájékoztatást:
https://www.xn--mk-xka.hu/ugyseged

Gyászjelentés

"Voltunk, mint Ti, lesztek, mint Mi."

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Mikó Péter, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnöke, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett ügyvéd, Fejér megye díszpolgára 2020. március 11-én, életének 74. évében elhunyt. Temetésére szűk családi körben kerül sor.

Szeretett elhunytunkról gyászmise keretében fogunk megemlékezni, a különleges jogrend elmúltát követően.

Dr. Mikó Pétert a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat saját halottjának tekinti.

Emlékét szívünkben őrizzük:

Gyászoló Család
Fejér Megyei Ügyvédi Kamara
Fejér Megyei Önkormányzat 

Megemlékezés

Dr. Zlinszky János 1968. február 1-jétől a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagja volt 1983. június 30-ig, amikor is a Miskolci Egyetem tanárává vált. A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökségi tagja, valamint a Dunaújvárosi 2. számú Ügyvédi Munkaközösség vezetőjeként dolgozott.

Regionális perbeszédversenyt nyert kamaránk ügyvédjelöltje

Igen tisztelt Kartársnők és Kartársak !

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2019. évi regionális perbeszédversenyt megnyerte Dr. Horváth Dávid, kamaránk ügyvédjelöltje, kamaránk nagy dicsőségére. Dr. Horváth Dávid principálisa és édesapja dr. Horváth Gyula székesfehérvári ügyvéd kartárs, a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagja. Nyertesünk részt vesz az országos perbeszédvesenyen is. Drukkolunk neki.

Szívből gratulálunk a sikerhez!

Székesfehérvár, 2019. 10. 21.

Tisztelettel:

Dr. Mikó Péter, elnök
Dr. Szabó Kálmán, titkár

Pages