Híreink

Vigyázat, Adathalászok!!!

Horváthné dr. Porvay Judit levele:

"Tisztelt Kollégák!

2023. január 4-én egy női hang hívott a mobil telefonomon és közölte, hogy az OTP-től hív, mert két téves átutalás történt Szabó Zoltán  névre - 120.000.- és 125.000.- Ft összegben - OTP számláról  vagy számlára. Adatot kellene egyeztetnünk. Mondtam, hogy nincs OTP számlán, most nyomjuk ki a telefont. 

Neukum Flórián, a megye új kamarai elnöke múltról, jelenről és jövőről

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara régi-új elnöke szerint ma már nem lehet emlékezetből ügyvédkedni. Folyamatosan jelennek meg az új jogszabályok, melyek lekövetésében a kamara nagyon sokat segít az ügyvédi társadalomnak. Neukum Flóriánnak köszönhetjük Fejér megyében az ingyenes jogi segélyvonalat és abban is közreműködik, hogy az izgalmas képzések miatt olyan felkészültek a helyi ügyvédek.

Ironman 2022 Hamburg

Az Ironman 2022 Európa Bajnokság, Hamburg résztvevői között szerepelt kollégánk, dr. Petia Csaba.

A multisport és az állóképességi versenyek világában az Ironman egy ikonikus verseny, ahol legendák születnek. A legtöbb sportolónak az Ironman távok teljesítéséhez egész napos erőfeszítésre van szüksége. Úszás: 3,9km, Biciklizés: 180,2km, Futás: 42,2km.

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnökségének 2021.november 25-i ünnepi ülése

​A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara Elnöksége 2021.november 25-én tartotta ünnepi ülését. Átadásra került dr. Mikó Péter posztumusz örökös tiszteletbeli elnök kitüntető címet megtestesítő oklevél, amelyet dr. Mikóné dr. Verger Mária vett át fia, dr. Mikó Ádám és házastársa jelenlétében.

Az ünnepi ülésről tudósított a FEOL az alábbi linken:
https://www.feol.hu/helyi-kozelet/2021/11/alapitvany-orzi-miko-peter-nevet

Kamaránk tagja, dr. Szabó Kálmán magas állami kitüntetést kapott

​A Magyar Köztársaság elnöke 2021. augusztus 20-a alkalmából dr. Szabó Kálmánnak, a Magyar Ügyvédi Kamara fegyelmi főbiztosának több évtizedes magas színvonalú ügyvédi tevékenysége, valamint a kamarai közéletben vállalt szerepe elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta, amelyet. dr. Varga Judit igazságügyi miniszter adott át részére 2021. aug. 27-én.

Gyászhír

Együttérzéssel tudatjuk a kar tagjaival, hogy dr. Szabó Péter volt dunaújvárosi ügyvéd 2021. január 25-én 94 éves korában elhalálozott.

1958-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, változatos bírói-ügyészi pályáját Vas megye főügyészeként zárta 1964-ben, majd ugyanezen évben június 5-én vált a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjává. Társadalmi megbizatásban látta el a helyi Autóklub jogi ügyeit.