Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapott dr. Mikó Péter

Igen tisztelt Kartársnők és Kartársak!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Magyarország köztársasági elnöke megbízásából, nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából a MAGYAR ÉRDEMREND lovagkeresztje kitüntetést adott át négy évtizedes ügyvédi munkája, kamarai elnökként a Fejér megyei ügyvédség önigazgatásában szerzett érdemei, szakmai-közéleti tevékenysége elismeréseként

dr. Mikó Péternek,

a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökének.

Jogász család sarjaként az ELTE Állami és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomájának megvédését követően 1969-től 1971-ig a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara ügyvédjelöltje volt, majd 1972. március 1. napjától folytat ügyvédi tevékenységet. Felesége is ügyvéd, Ádám fia közjegyző-helyettes, Krisztina leánya orvos.
1984-ben a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara fegyelmi megbízottja lett, majd a kamara tagsága 1987. februárjában a kamara elnökének választotta meg.
Ezt követő választások során a Fejér megyei ügyvédek a kamarai választások során bizalmukkal rendre megtisztelték, így immár 25 éve tölti be a kamara elnöki tisztét, továbbá a Magyar Ügyvédi Kamara elnökségi tagságát.
1994-től 2006-ig a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezetének elnöke volt, melynek jelenleg is vezetőségi tagja.
Az ügyvédi hivatás mellett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Választottbíróságon választottbíróként is tevékenykedik.
1998-tól 2002-ig a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöki tisztét töltötte be.
Ügyvédként és ügyvédi vezetőként a legfontosabb elve a tisztesség, a becsület és az emberség, amelyeket megvalósítani igyekezett az ügyvédség képviselete során, biztos vagyok abban, hogy az ügyvédi kar ezt honorálta a 25 év alatt többszöri megválasztásával.

Székesfehérvár, 2012.03.19.
 

Tisztelettel: dr. Szabó Kálmán titkár