Letétek elektronikus bejelentése

Elindult a www.e-letet.hu

Javasoljuk mindenkinek, hogy próbálja ki az elektronikus letét bejelentéséhez a hozzáférését.Hogyan kell nekifutni? Empátiával és türelemmel. 

Előkészületek: Többen jelezték, hogy ugyanaz az ügyvéd egyik gépével fel tudott csatlakozni, míg a másikkal nem.  A letéttel kapcsolatos információk (letevő, tetét típusa,dátuma, stb.) álljanak rendelkezésre. Az elektronikus aláíró kártyáját/tokent csatlakoztassa, mint a cégeljárás során.Vegye elő a KASZ számát, amelyet eletronikusan a kamara megküldött (célszerű ezt a számot kinyomtatni és az ügyvédi igazolványhoz csatolni) 

Keresse fel böngészőjével a www.e-letet.hu címet. Ha bejelentkezik a felület, akkor a bal oldalon az elektronikus aláírással való bejelentkezést válasszuk. Kérdezi a KASZ számot, majd ez alá be kell pötyögni a következő kis ablakba az elektronikus aláírásnál használt jelszót. Probléma esetén váltsunk át másik böngészőre, illetve ellenőrizzük Internet Explorer (javasoljuk a legfrissebb 11-es verzió használatát) esetén az ESZKÖZÖK menűpontban azt, hogy az AktiveX előtt ne legyen pipa. A Zalaszám szerint most a Firefox böngésző a megfelelő. A fel- felúgró ablakocskákkal mindig valamilyen  programelem töltődik be (ne foglalkozzunk vele, hadd csinálja, legfeljebb nyomjunk OK-t) Ha sikerült a programhoz hozzáférni, akkor kérdez tőlünk mindenfélét a letéttel kapcsolatban és azt értelemszerűen ki kell tölteni. Ami mellett csillag van, azt ki kell tölteni. 

Amennyiben a programmal van gondunk, akkor keressük fel telefonon a Zalaszám Informatikai Kft. helpdesk szolgáltatását (. +36 92 502518-as telefonszámon, vagy az lny@zalaszam.hu e-mail címen.) Általában megoldást találnak, vagy az ügyvéddel együtt rájönnek, hol hibáztunk, vagy milyen összetevő hiányzik a program működéséhez. Ha a program bizonyos telepítéseket igényel, pl. Java, akkor le kell tölteni.

Ha a KASZ számunk nem jó (pl. érvénytelen), akkor először azt nézzük meg, hogy jól írtuk-e be. Ha nem sikerül, akkor ezt a kamaránknál kell jelezni, majd a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara felveszi a kapcsolatot a Keyserv Kft-vel és orvosolja a KASZ szám esetleges téves voltát. Erre még a jövő héten rendelkezésünkre fognak állni, utána már nem biztos.

Éhesen nem szabad a program kipróbálásába fogni...Ha nincs türelmünk, akkor keressünk olyan személyt, akinek van. Sok sikert