Általános tájékoztató a Letétkezelő Nyilvántartási rendszerrel kapcsolatban

A Letétkezelő Nyilvántartási Rendszerrel (továbbiakban: LNY) kapcsolatos oktatások és ügyvédi konzultációk lebonyolítását online – email és telefonos - csatornákon elérhető távoktatási program keretében valósítjuk meg. A távoktatási program keretében olyan 5 napon át tartó folyamatos rendelkezésre állású oktatási programot biztosítunk, amely a hagyományos értelemben vett bemutató jellegű előadásokon túlmenően, nagyobb hatékonysággal, ismétlési lehetőségekkel, a bevezetésre kerülő valós rendszer funkcionalitásával megegyező teszt környezetben teszi elsajátíthatóvá a rendszer minden felhasználói szerepkörre kiterjedő funkcionalitását. A távoktatási és konzultációs szolgáltatás kiindulópontja internetes böngésző környezetben érhető el, az alábbiakban megadott elérhetőségen. Az oktatás és konzultációs szolgáltatás tervezett időtartama: 2015. április 13 – 17. Az oktatási felület könnyen érthető, egyértelmű funkcionális szerkezettel kialakítva szolgálja az oktatandó funkcionális szerepkörök felhasználóit. Az internetes felületen – az LNY-be való bejelentkezést követően – az adott felhasználói szerepkörre elérhetők lesznek részletes felhasználói kézikönyvek, oktatási segédletek, valamint a fő funkciókat videó formájában elérhető összefoglalók. Ezen írásos anyagokat és a videókat a felhasználók tetszőleges alkalommal megtekinthetik – ellentétben a hagyományos oktatásokkal szemben.
Az online elérhető tartalmakon túlmenően a rendszer fejlesztője, a Zalaszám Informatika Kft. az oktatási időszakban telefonos és email alapú elérhetőséget biztosít, amelyen keresztül az éppen aktuálisan felmerülő problémákban tud hatékony segítséget nyújtani.
Az oktatási környezet elérhetőségei: - Online távoktatási internetes felület címe: www.e-letet.hu - Telefonos támogatás elérhetősége: +36 92 502-525 (kizárólag az oktatás időszakában hívható telefonszám) - Email elérhetőség: lny@zalaszam.hu

Tekintettel arra, hogy az oktatás tesztrendszeren történik, a rendszerrel való ismerkedés során működési hibák előfordulhatnak. Ezeket kérjük a fenti elérhetőségek valamelyikén jelezzék a fejlesztők felé.
Az LNY-be való bejelentkezés:
A bejelentkezéshez szükséges:
- ún. KASZ (Kamarai Azonosító Szám) ismerete és aláíró tanúsítvány, illetve ezek együttes megléte az Országos Ügyvédi Nyilvántartás (OÜNY) tesztrendszerében,
- vagy felhasználónév és jelszó
Ha az LNY-be ügyvédként való bejelentkezéssel problémája van, kérem, forduljon a területi kamarához az OÜNY üzemeltetőjével való kapcsolatfelvétel érdekében.
Kamarai Azonosító Szám az oktatáshoz:
Az ügyvédek részére az OÜNY-ben képzett KASZ elérhető a www.e-letet.hu oldalon (Teszt KASZ lista), megyei bontásban, név szerinti abc-rendezettségben. Felhívjuk azonban a figyelmüket, hogy az itt megadott KASZ oktatási célokat szolgál, az nem egyezik meg az éles környezetben majd használatos azonosítóval.
Kezdeti adatfeltöltés az oktatáshoz:
Az oktatás előkészítéseként feltöltöttük a területi kamarák – kamarai honlapokon megtalálható – elérhetőségét. Az adatokat a rendszeradminisztrátorok az LNY-be bejelentkezve módosíthatják.
Ugyancsak feltöltöttük a kamarák Elnökeinek nevét, így ők a rendszerbe belépve az elnöki funkciókat is elérik. Amennyiben ezzel kapcsolatban egyéb igény merül fel, lehetőség van a módosításra, ezt kérjük a Zalaszám felé jelezzék.

„Rugalmas lekérdezések” funkció elérhetősége:
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a területi rendszeradminisztrátorok által szerkeszthető, kezelhető „rugalmas lekérdezések” funkció jelenleg tesztelés alatt áll, amennyiben elérhetővé válik, jelezni fogjuk.